Test de 2000 de kilometri cu 7 SUV-uri hibride: Cars & Roads by Michelin

Cars & Roads by Michelin: 20 de jurnaliști și invitați Autocritica vor porni într-un test drive de 9 zile pe cele mai frumoase drumuri din țară, cu șapte dintre cele mai interesante SUV-uri electrificate din România.

Privind la tabloul general – viața ta sau, mai în ansamblu, viața planetei – o să găsești un mix de reacții și prevenții. Sigur, unele reacții par exagerate, pe când unele prevenții, prea lente. Important este că există. Inacțiunea este cel mai mare dușman.

În lumea automobilului, asta se traduce printr-o amplă și profundă schimbare de direcție: cea electrică. O schimbare pe care unii o consideră prea dintr-o dată, pe când alții o jelesc ca fiind prea întârziată. Dacă e să mă întrebi pe mine, important este că există. Asta-mi asigură un nivel necesar de confort mental și de speranță.

În mod comic, omul nu este voluntar la schimbare atât timp cât aceasta îi negociază confortul. Spun în mod comic pentru că tot omul este acela care va găsi incredibile soluții de asigurare a confortului. În timpuri moderne, aceasta este o alternativă definiție a evoluției.

Dar să revenim în curtea noastră, a pasionaților automobilului, și să vorbim despre o etapă pe care o trăim din plin: electrificarea prin hibridizare. O tranziție facilă, mental și tehnologic, către următoarea eră a mobilității pe roți. O soluție care a început acum câteva decenii ca un exercițiu simpatic și care a devenit o normă.

Dacă ar fi să alegem o tematică pentru ediția de anul acesta a test drive-ului extins Cars & Roads by Michelin, aceasta ar fi Evoluție și Confort. Evoluția adjuvanților electrici ai familiarului motor termic și confortul reprezentat de cel mai popular design al vremurilor: SUV-ul.

În cifre, Cars & Roads by Michelin 2022 arată cam așa: 20 de jurnaliști și infuenceri testează, timp de 9 zile și pe o distanță de peste 2.000 de kilometri, șapte dintre cele mai interesante SUV-uri electrificate lansate în ultimul an în România.

7 SUV-uri hibride. Plus un Safety Car. Tot hibrid.

În timp ce hibridele se împart, din punct de vedere mecanic, în două grupe mari – hibride cu auto-încărcare și hibride care se încarcă la priză, gama de aplicații variază îmbucurător de mult. Numitorul comun al tuturor, fără excepție, este însă optimizarea emisiilor și, implicit, a consumului de combustibil.

Fiecare o face în felul său. Unele te îmbie cu autonomie electrică suficient de mare încât să acopere ruta zilnică prin oraș. Altele, în schimb, folosesc în mod ingenios perechea de motoare – termic și electric – astfel încât fiecare dintre ele să funcționeze în parametrii optimi. Important este să-ți cunoști tu nevoile, pentru că oferte croite după ele există în oricare categorie, de la modelele smart buy la cele din clasa premium.

Cele șapte vedete ale turului Cars & Roads by Michelin, pe care ți le voi prezenta în ordine cronologică în cele ce urmează, sunt însoțite de un Volvo XC60 în rolul de safety car. Un hibrid plug-in chiar: Recharge T8.

După cei 2000 de kilometri – și în timpul lor, dacă urmărești în Social Media hashtag-ul #CarsAndRoads – vom reveni cu rapoarte complete care vor decanta toate opiniile invitaților noștri după ce aceștia vor fi testat toate mașinile din acest test extins. Ca să te ajutăm să-ți alegi SUV-ul hibrid perfect conform nevoilor tale.

Ford Kuga în versiune 2.5 PHEV FWD ST Line X
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Honda HR-V în versiune e:HEV 4×2 Advance Style
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Kia Sportage în versiune HEV GT Line 4×2
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Lexus NX în versiune 350h AWD F Sport
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Renault Arkana în versiune E-TECH 145 RS Line
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Suzuki Vitara în versiune Strong Hybrid 140V 4×4
Prezentarea mașinii
Prețuri și date tehnice complete
Volvo XC60 în versiune Recharge T8 AWD PHEV
Safety Car
Prețuri și date tehnice complete

20 de jurnaliști și invitați

Experiența Cars & Roads by Michelin are ca intenție principală testarea mașinilor de mai sus. Însă cum nu vom conduce 2.000 de kilometri în cerc, ci pe cele mai frumoase drumuri din România, lista de invitați cuprinde nu doar șoferi experimentați, ci și iscusiți observatori care să relateze aventura prin filtrul lifestyle.

Pe lângă echipa Autocritica, care organizează acest test drive complex și din care fac parte Mircea Meșter, Cornel Șocariciu, Andrei Știrbu și Daniel Popescu, în Cars & Roads by Michelin vei putea citi și consulta opiniile lui Dragoș Băltățeanu (Auto Expert & Auto, Motor și Sport), Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul), Dan Scarlat (Top Gear), Adrian Dima (eblogauto.ro), Adrian Mitrea (0-100.ro, Hotnews), Cristianei Oprea (cristianaoprea.ro), Tudor Rus (douălocuri.ro), Radu Gurămultă (MediaWheels). Din zona generalistă/lifestyle, vor fi alături de noi Laura Antonov (Lachicboutique, Shedrives), Răzvan Baciu (razvanbb.ro), Mihai Vasilescu (mihaivasilescublog.ro) și Cosmin Tudoran (cosmintudoran.ro).

Maeștrii lentilelor foto-video – adică cei care vă vor aduce pe micile ecrane cele mai spectaculoase imagini ale acestei aventuri – sunt Ciprian Mihai, Bogdan Paraschiv și Marius Dobrescu.

Partenerii

Un test drive de așa amploare nu ar fi putut să existe fără partnereri dedicați care să se alăture acestui eveniment și să sprijine eforturile editoriale ale publicațiilor implicate.

Cars & Roads va fi oferit de Michelin, producătorul francez de anvelope fiind partenerul principal al evenimentului și promotor al siguranței și al sustenabilității. Și un important critic culinar, dar și turistic. Pe lângă producător de anvelope sigure și peformante, pe care le găsim și pe mașinile pe care le vom testa pe drumurile noastre toate, Michelin este și un veritabil ghid turistic: Ghidul Verde Michelin pentru România a fost un adjuvant valoros în croirea itinerariului din acest tur.

BT Leasing se alătură turului Cars & Roads ca Green Partner. Cu o experiență vastă și un acționariat puternic în spate, BT Leasing propune soluții financiare avantajoase pentru clienții interesați să achiziționeze un automobil. Au și programe dedicate – Green Mobility și Green Finance – pentru mașini electrice și hibride. Iar mașinile pe care le vom testa în cele 9 zile pot fi achiziționate la costuri speciale prin aceste programe.

MOL România este partener tehnic al turului, oferind carburantul de calitate necesar pentru mașinile din tur, dar și „carburant” pentru invitați prin produsele Fresh Corner, care ne vor aștepta aburinde în stațiile MOL prin care vom trece în cele 9 zile de tur.

Autonom, prin gama sa completă de servicii de mobilitate, se recomandă ca soluție optimă pentru cei care caută soluții de mobilitate pe termen scurt, mediu sau lung. Fie că vorbim de mașini electrice sau hibride, de clienți fizici sau juridici, de închiriere pe termen scurt sau de leasing operațional, Autonom are pregătite oferte specifice fiecărui tip de solicitări.

Server Config, companie specializată în echipamente IT profesionale, va susține road tripul nostru oferindu-le fotografilor și specialiștilor video laptopuri de performanță dedicate profesioniștilor, făcând din munca on-the-go o plăcere. Server Config este unul dintre partenerii noștri de tradiție, fiind cei care vă prezintă săptămână de săptămână Podcastul Autocritica.