BT Leasing: Finanțare verde pentru mașina ta

BT Leasing oferă o gamă variată de finanțări pentru achiziționarea de mașini electrice și hibride și este Green Partner în road tripul Cars & Roads.

Înmatriculările de mașini noi au crescut în România în primele trei luni ale anului cu 40% comparativ cu perioada similară din 2021, la aproape 29.000 de unități, potrivit datelor publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). 

Teoretic, creșterea puternică a înmatriculărilor este ușor de explicat prin faptul că, la fel ca cele mai multe state europene, România încearcă să-și relanseze economia după eliminarea restricțiilor generate de pandemia de coronavirus. 

Pe de altă parte, industria auto traversează în general o perioadă plină de provocări: scăderea vânzărilor din perioada 2020-2021 este urmată în prezent de dificultăți de producție din cauza disponibilităților reduse de materii prime, în special de semiconductori, iar inflația este în creștere în toată Europa. 

Practic, producția în scădere și creșterea costurilor cu materiile prime au ca efect o creștere semnificativă a prețurilor finale solicitate de constructori pentru mașini. Iar acest lucru are ca efect inevitabil și creșterea prețurilor la mașinile second-hand.

În acest context, este de așteptat ca ponderea achizițiilor de mașini prin leasing să crească în următoarea perioadă, pe măsură ce numărul cumpărătorilor care își permit să cumpere o mașină cu propriile resurse financiare va fi în scădere. 

Cum alegi compania potrivită pentru leasing?

Întrucât mașina este al doilea cel mai scump lucru pe care îl poți cumpăra în viață, după locuință, este esențial să alegi o companie de leasing potrivită pentru o astfel de tranzacție. Iar un criteriu important este să fie vorba despre o companie de leasing de încredere, de preferat cu o experiență cât mai mare pe piață și cu un acționariat puternic în spate. 

Pe piața din România, o companie care bifează aceste criterii esențiale este BT Leasing. Înființată în 1995, compania are o prezență de peste 20 de ani pe piață și face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include, printre multe altele, și cea mai mare bancă din România. Sediul central al companiei se află în Cluj-Napoca. 

BT Leasing finanțează achiziționarea de mașini și echipamente prin leasing financiar și se adresează atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice din România. 

Programe de finanțare pentru mașini electrice și hibride

În același timp, industria auto trece prin schimbări profunde prin care încearcă să facă într-un mod cât mai rapid și eficient tranziția spre mașini electrice, tranziție care vine la pachet cu numeroase măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în procesul de producție și nu numai. 

Prin urmare, o companie de leasing trebuie la rândul său să adopte o serie de strategii de business prin care să promoveze achiziționarea de mașini electrice și hibride în detrimentul mașinilor echipate exclusiv cu motoare cu ardere internă. 

BT Leasing bifează și acest aspect important, întrucât promovarea soluțiilor de finanțare verde reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale companiei. În acest sens, BT Leasing a conceput soluții financiare avantajoase pentru clienții interesați să cumpere mașini electrice și hibride. 

Produsele BT Leasing dezvoltate cu acest scop se numesc Green Mobility și Green Finance și sunt dedicate pentru achiziția de mașini noi sau second-hand, electrice sau hibride, prin diverse parteneriate cu dealeri autorizați din România. În anumite cazuri, costul de finanțare pentru unele campanii este de 0%. Cele două produse se adresează atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. 

De altfel, la nivelul anului 2021, 25% dintre mașinile finanțate prin BT Leasing au fost electrice sau hibride, iar compania s-a implicat și într-un program de finanțare pentru primul autobuz electric produs în România. Este vorba despre e-UpCity, un autobuz electric realizat de compania ATP Trucks & Buses la fabrica pe care o deține în Baia Mare. Acesta este dezvoltat în mai multe versiuni, în funcție de necesitățile operatorilor de transport, și oferă o autonomie de până la 360 de kilometri, în timp ce încărcarea bateriei durează între 3 și 5 ore. 

Autobuzul electric e-UpCity produs la Baia Mare este finanțat de BT Leasing

În același timp, spre finalul anului trecut, BT Leasing a acordat prioritate pentru finanțarea echipamentelor, utilajelor și mijloacelor de transport care reduc consumul de energie cu cel puțin 30% prin intermediul programului Luna Energetică. 

Alte finanțări oferite de BT Leasing

Chiar dacă finanțarea achiziției de mașini este principalul obiect de activitate, BT Leasing oferă finanțare și pentru proiecte din alte domenii, dacă acestea generează impact de mediu sau social pozitiv. 

De exemplu, BT Leasing oferă finanțare pentru dezvoltarea de soluții pentru agricultură, cum ar fi sisteme de irigații, dar și pentru companii implicate în reutilizarea și reciclarea deșeurilor. De asemenea, compania finanțează achiziția de echipamente medicale noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, dar și diverse proiecte de energie regenerabilă. Nu în ultimul rând, BT Leasing oferă finanțare și pentru afacerile mici implicate în domenii creative, educație sau incluziune socială și financiară. 

Astfel, datorită proiectelor de finanțare dezvoltate special pentru mașini electrice și hibride și a celorlalte programe cu componentă ecologică sau socială, BT Leasing este Green Partner al road tripului Cars & Roads.