Cars & Roads Greece by Michelin: Hoteluri la care trebuie să te cazezi

În Cars and Roads Greece by Michelin am experimentat un hotel unde te simți în mijlocul naturii, resorturi care oferă priveliști spectaculoase pe malul mării și un hotel urban într-un oraș animat de turiști.

Plajă, mare, munți. Probabil acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine un concediu reușit în Grecia, iar în road tripul Cars and Roads Greece by Michelin am descoperit câteva locuri cu aceste ingrediente cheie. 

În același timp, road tripul de nouă zile ne-a permis să descoperim și locuri în care ne-am simțit excelent chiar dacă nu bifează toate aceste cuvinte cheie, pentru că au venit la pachet cu alte caracteristici care ne-au stârnit curiozitatea. 

Și pentru că acum am ajuns acasă și am avut timp să ne gândim la rece despre toate locurile în care am ajuns, este momentul potrivit să-ți oferim câteva ponturi utile pentru viitoarea ta vacanță de vară. Iar unul dintre aceste locuri pe care ți le recomandăm nici măcar nu este în Grecia. 

Zornitza Family Estate (Zornitza, Bulgaria)

Zornitza este un sat din regiunea Blagoevgrad din Bulgaria, situat la numai câțiva kilometri de punctul de frontieră Kulata spre Grecia. Aici, după ce parcurgi câteva sute de metri pe un drum care necesită o reabilitare de urgență (în sensul că de la asfalt s-a trecut la macadam), găsești complexul turistic Zornitza Family Estate. 

Complexul include șase vile cu peste 20 de camere, fiecare echipată inclusiv cu propria zonă de relaxare cu șezlonguri în aer liber, un mod perfect pentru a-ți începe diminețile de vară. Este de departe camera de hotel care mi-a plăcut cel mai mult în acest road trip și, cel mai probabil, nu sunt singurul din grup care gândește așa. Doar că adevăratele avantaje ale locului nu sunt camerele de hotel, ci universul pe care gazdele îl generează în jurul acestora.

La Zornitza Family Estate există viță de vie pe o suprafață de 5 hectare unde se produc în special varietăți de vin roșu, dar și livezi de cireși sau piersici. Tot aici se produc diverse sortimente de brânzeturi care pot fi cumpărate de turiști, iar pentru petrecerea timpului liber există și un lac artificial cu o insulă pe care se pot organiza evenimente private, dar și un teren de golf unde se pot organiza cursuri pentru începători. Bonus: ai și un traseu de 10 kilometri pentru jogging. 

Sigur, nu are deschidere la mare, dar Zornitza Family Estate merită să fie pe lista ta scurtă de opțiuni nu numai ca pitstop de o noapte în drumul spre concediul din Grecia, ci mai ales ca loc potrivit pentru o vacanță în natură. Nu văd cum ai putea să te plictisești chiar dacă stai aici o săptămână. 

Acrotel Athena Pallas (Nikiti, Grecia)

Statisticile spun că Halkidiki este una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii români care aleg Grecia, iar în această regiune am petrecut și noi două nopți. 

Poziționat pe brațul Sithonia, Acrotel Athena Pallas este considerat hotelul flagship al lanțului Acrotel. Camerele spațioase cu dotări moderne oferă acces direct la una dintre cele trei piscine ale complexului, însă noi îți recomandăm să te aventurezi și mai departe: găsești malul Mării Egee cu priveliștea sa superbă peste drum de hotel după ce treci printr-un pasaj subteran, iar dacă ajungi în regiune într-o perioadă mai răcoroasă poți merge la piscina interioară încălzită la 25 de grade. 

Nu lipsesc nici facilitățile de spa și fitness, iar seara ai de ales între nu mai puțin de șașe restaurante pentru cină, astfel că poți încerca ceva diferit în fiecare zi. 

Del Mare Suites (Glifa, Grecia)

Dacă vrei să eviți un resort cu sute de turiști în plin sezon estival, una dintre opțiuni este un hotel boutique poziționat într-un cadru mai discret. Situat în Glifa, între Salonic și Atena și în imediata apropiere a insulei Evia, hotelul boutique Del Mare Suites bifează toate aceste cerințe. 

Fiecare cameră de hotel are balcon cu priveliște spectaculoasă asupra mării de unde poți admira răsăritul în fiecare dimineață. Alternativa ar fi să privești răsăritul în aer liber în timp ce savurezi micul dejun la restaurantul hotelului. 

Tot în această zonă se află și piscina exterioară a hotelului, ca soluție în cazul în care nu vrei să părăsești complexul pentru a merge la una dintre plajele situate în apropiere. 

Nu în ultimul rând, la Del Mare Suites ai parte și de facilități suplimentare precum sală de fitness și servicii de masaj. 

Vincci Ever Eden (Anavyssos, Grecia)

Dintre cele cinci cazări din road tripul Cars And Roads Greece, resortul Vincci Ever Eden din apropiere de Atena este probabil cel care bifează cele mai multe facilități pentru cei care își doresc un concediu în Grecia cu o largă varietate de opțiuni pentru a petrece timpul la malul mării. 

Îl găsești în Anavyssos, la circa 40 de kilometri sud de Atena, iar opțiunea principală de petrecere a timpului liber poate fi plaja hotelului de peste drum, accesibilă printr-un pasaj subteran, acolo unde te poți relaxa pe șezlong și poți face o baie înainte de a lua prânzul la localul amplasat pe plajă. 

Ca alternative, în interiorul complexului există alte două piscine în aer liber și o piscină acoperită, iar dacă vrei să rămâi într-o formă fizică bună ai sală de fitness cu program non-stop și un traseu în urcare spre un punct de observație. Poate că priveliștea nu este neapărat spectaculoasă, dar cu siguranță îți va face bine la condiția fizică, plus că vei descoperi numeroase zone cu verdeață. 

Vanoro Hotel (Salonic, Grecia)

Salonic este al doilea cel mai mare oraș al Greciei, iar aici găsești un contrast puternic între clădirile vechi care necesită reabilitare și viața de oraș foarte activă, mai ales pe străduțele din preajma portului. 

Situat în centrul istoric al Salonicului, la numai 15 minute de mers de celebra Piață Aristotel, Vanoro Hotel funcționează într-o clădire cu o istorie de aproape 100 de ani. Clădirea originală a fost construită în 1937 în stilul arhitectonic Art Deco și inițial a avut rol de depozit de tutun, înainte de a fi abandonată de proprietari în anii ‘60. 

Renovată recent, clădirea transformată într-un hotel urban de 5 stele cu 45 de camere poate fi un exemplu de bune practici despre modul în care o clădire istorică abandonată poate fi integrată în circuitul turistic pentru beneficiul locuitorilor și al turiștilor. 

Hotelul este dotat cu spa și sală de fitness, saună și jacuzzi, plus servicii personalizate de masaj pentru a completa experiența atât pentru turiști, cât și pentru mediul business.

Un mare punct bonus pentru micul dejun: acesta este à la carte și poate fi savurat la orice oră, nu doar dimineața devreme înainte de începe o nouă explorare a orașului. Este cu siguranță o facilitate pe care ne-am dori să o descoperim în cât mai mult locuri în care ajungem în vacanță. 

Nu în ultimul rând, Vanoro este unul dintre puținele hoteluri din Salonic care au parcare, un aspect important într-un oraș care nu pare foarte prietenos la acest capitol.


by

Green Partner
BT Leasing

Assistance Partner
9695

Presented by
PPC blue
DKV
Server Config