Enel X Way accelerează electrificarea transportului

Enel X a devenit Enel X Way, iar în ROCHARGE vom încărca cele 8 mașini electrice la stațiile Juice Pump și Juice Pole. În prezent, rețeaua de încărcare Enel X Way din România a ajuns la 240 de puncte.

Anul trecut îi aveam alături de noi în RoCharge pe Enel X care, prin divizia lor de mobilitate, au pus bazele unei mari părți din rețeaua de încărcare pentru mașini electrice în România. Anul acesta, pe mașinile din RoCharge și-a făcut loc încă un cuvânt: Way. Enel X Way.

Ce vrea să spună asta? Promisiunea Enel X în mobilitate, dusă mai departe. Oamenii au intuit foarte clar că, în transport, există un singur sens: acela al electrificării. Că spun unii că deocamdată e prea curând să se treacă în masă la mobilitate 100% electrică, că infrastructura nu e încă acolo și ține greu pasul cu ritmul de creștere a numărului de autovehicule electrice, orice s-ar spune, electrificarea a venit peste noi.

Aceasta este oportunitatea pe care Enel X Way construiește prin toată lumea, prin urmare și în România. Aici, rețeaua de încărcare a mașinilor electrice a ajuns la 240 de puncte de încărcare instalate în toată România, puncte care, începând cu această toamnă, vor fi rebranduite cu noul logo.

Obiectivul noii linii de business este exact acesta: să transforme electricitatea în motorul care împinge mobilitatea spre progres fie că vorbim despre transport urban sau interurban, de bunuri sau persoane, de business sau leisure, fie despre transport pe uscat sau – de ce nu? – pe apă sau în spațiu. Pentru un obiectiv atât de ambițios, este nevoie de inovație, iar Enel X Way caută parteneri care să permită testarea limitelor în fiecare zi, așa cum sunt competițiile eMotorsport (Formula E, MotoE, Extreme E). Acestea sunt locul perfect pentru a promova valori precum sustenabilitate și respect pentru mediu, dar sunt în special ringul de testare a soluțiilor noi, înainte ca acestea să fie transferate de pe pista de curse pe șoselele tuturor.

Luăm și noi avânt cu Enel X Way România, partener al road trip-ului ROCHARGE, care ne pune la dispoziție stații de reîncărcare Juice Pump și Juice Pole pe întregul traseu. Dacă nu ați făcut cunoștință cu ele încă și nici nu ne-ați urmărit anul trecut, stațiile JuicePump permit reîncărcarea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 150 kW, 60 kW, 50 kW DC, respectiv 22 kW AC. Cele de tip JuicePole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC. Încărcarea se face ușor, cu ajutorul aplicației JuicePass pe care o puteți descărca din Apple Store și Google Play.