BT Leasing: finanțări avantajoase pentru mașini electrice și hibride

BT Leasing oferă soluții de finanțare pentru mașini electrice și hibride cu avans cuprins între 10% și 80%. În prima parte a anului, peste 40% dintre mașinile finanțate de BT Leasing au fost electrice sau hibride.

Piața auto globală traversează o perioadă plină de provocări din cauza contextului economic actual. Pe de o parte, prețurile mașinilor noi au crescut semnificativ într-un interval scurt de timp, iar livrările acestora pot depăși în anumite cazuri chiar și pragul de un an, ca urmare a disponibilității limitate. 

Pe de altă parte, creșterea prețurilor la mașinile noi a antrenat inevitabil și o creștere a prețurilor la mașinile second-hand, care prezintă avantajul de a fi disponibile imediat după achiziție. 

În acest context de incertitudine, achiziționarea unei mașini noi a devenit mai puțin predictibilă din punct de vedere al costurilor asociate. Astfel, una dintre soluțiile pe care le ai la dispoziție pentru mai multă predictibilitate financiară este să achiziționezi o mașină în leasing. 

Criterii de alegere pentru compania de leasing potrivită

Cu excepția cazului în care vrei să-ți cumperi un model de la un brand precum Lamborghini sau Ferrari, mașina este în general al doilea cel mai scump lucru pe care îl poți cumpăra în viață, după locuință. Prin urmare, este de la sine înțeles că este esențial ca, indiferent de metodă de achiziție, să alegi un partener de încredere când vrei să cumperi o mașină. 

Când vine vorba despre leasing, un astfel de partener este BT Leasing. Parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care include, printre multe altele, și cea mai mare bancă din România, BT Leasing are sediul la Cluj-Napoca și activează pe piața din România din 1995.

Printre altele, BT Leasing oferă servicii de leasing pentru achiziționarea de mașini și echipamente și se adresează atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice din România.

Drive Green, programul BT Leasing pentru mașini electrice și hibride

Pe parcursul prezenței de peste 27 de ani pe piață, BT Leasing s-a adaptat rapid la cerințele industriei auto. Implicit, asta înseamnă că în prezent compania oferă o gamă variată de servicii care se adresează inclusiv achiziției de mașini electrice și hibride, mai prietenoase cu mediul înconjurător comparativ cu mașinile echipate exclusiv cu motoare cu ardere internă. 

Astfel, pentru achiziționarea de mașini noi electrice și hibride, BT Leasing oferă programul Drive Green prin diverse parteneriate cu dealeri autorizați din România. Unul dintre avantajele acestui program este flexibilitatea, întrucât avansul minim poate fi cuprins între 10% și 80%, iar perioada de finanțare este de până la 5 ani. 

Atractivitatea acestui program este demonstrată și de datele raportate. În primele 7 luni ale acestui an, peste 40% dintre mașinile finanțate de BT Leasing au fost electrice sau hibride.

Printre proiectele inedite în care s-a implicat compania a fost și programul de finanțare pentru primul autobuz electric produs în România. Autobuzul electric e-UpCity produs de ATP Trucks & Buses la Baia Mare oferă o autonomie electrice de până la 360 de kilometri, în timp ce încărcarea bateriei are loc într-un interval cuprins între 3 și 5 ore, în funcție de versiune și de puterea de încărcare a stației. 

De asemenea, BT Leasing a derulat mai multe campanii prin care încurajează tranziția spre autovehicule electrice și hibride. În primăvara acestui an a avut loc campania “E verde tot”, care a inclus și o ofertă specială pentru achiziționarea de mașini electrice în leasing cu o dobândă de numai 2.5%, comparativ cu dobânda standard de 3.5%. 

Pentru fiecare produs vândut în cadrul acestei campanii, BT Leasing va planta un copac în următorul sezon de împădurire. 

Nu în ultimul rând, spre finalul anului trecut, BT Leasing a acordat prioritate pentru finanțarea echipamentelor, utilajelor și mijloacelor de transport care reduc consumul de energie cu cel puțin 30% în cadrul programului Luna Energetică. 

Alte programe de finanțare furnizate de BT Leasing

Principala activitate pentru BT Leasing este finanțarea achiziției de mașini, însă compania oferă finanțări și pentru alte domenii, dacă acestea au un impact pozitiv asupra mediului. 

Printre ele se numără și agricultura, întrucât BT Leasing finanțează sisteme de irigații sau companii implicate în programe de reutilizare sau reciclare a deșeurilor. În plus, compania finanțează cumpărarea de echipamente medicale mai eficiente din punct de vedere energetic, precum și o serie de proiecte de energie regenerabilă. Nu în ultimul rând, compania oferă finanțări și pentru micile afaceri din domenii creative, educație și incluziune socială și financiară. 

Astfel, prin prisma proiectelor de finanțare realizate pentru mașini electrice și hibride și a celorlalte programe cu componentă ecologică sau socială, BT Leasing este Green Partner al road tripului ROCHARGE.