BT Leasing: Finanțări în leasing pentru mașini electrice și hibride

BT Leasing oferă produse de finanțare speciale pentru achiziționarea de mașini electrice și hibride: Green Mobility pentru persoane fizice și Green Finance pentru persoane juridice. 

Industria auto trece printr-o serie de schimbări majore caracterizate de adoptarea unor sisteme de propulsie mai prietenoase cu mediul înconjurător. 

La nivel european, mașinile electrice au avut anul trecut o cotă de piață de 14,6% din totalul mașinilor noi comercializate, în timp ce mașinile mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid au avut împreună o cotă de piață de 33,5%. Astfel, în ansamblu, 48,1% dintre mașinile noi comercializate în 2023 în Europa au beneficiat de o formă sau alta de electrificare. 

În România, la fel cum se întâmplă în numeroase alte domenii, adopția acestor forme de electrificare este ceva mai lentă. Astfel, ponderea mașinilor electrice în vânzări a fost de 10,7%, în timp ce mașinile full-hybrid și plug-in hybrid au înregistrat o cotă de piață cumulată de 13,7%.

Astfel, în total, 24,4% dintre mașinile noi comercializate în România în 2023 au fost full-hybrid, plug-in hybrid sau electrice. În aceste date nu sunt însă incluse și mașinile mild-hybrid, a căror pondere este de asemenea ridicată ca urmare a faptului că producătorii introduc această tehnologie pe cele mai multe versiuni cu motoare pe benzină. 

Green Mobility și Green Finance de la BT Leasing

Creșterea ponderii de mașini electrice și hibride inclusiv în România a determinat numeroși jucători din domeniu să-și adapteze produsele la această situație. Iar în acest caz nu vorbim doar despre companiile implicate într-un fel sau altul în producția auto, ci și de companiile care oferă diverse servicii financiare care implică achiziția de mașini. 

În această categorie intră și BT Leasing, una dintre cele mai cunoscute companii de leasing din România. A fost înființată în 1995 și face parte Grupul Financiar Banca Transilvania, care include, printre multe altele, și cea mai mare bancă din România. 

Ca una dintre companiile cu tradiție și de încredere în acest domeniu, BT Leasing a adoptat o serie de strategii de business pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate să utilizeze o mașină electrică sau hibridă în detrimentul mașinilor echipate exclusiv cu motoare cu ardere internă. 

Astfel, printre produsele financiare pe care le oferă BT Leasing se numără și cele de leasing pentru mașini electrice și hibride, grupate în funcție de tipul de cumpărător în Green Mobility pentru persoane fizice și Green Finance pentru persoane juridice. 

Ce este Green Mobility de la BT Leasing?

Produsul Green Mobility se adresează persoanelor fizice cu venituri permanente realizate în România care nu au restanțe la alte credite. Poți să alegi orice model electric sau hibrid de la dealeri autorizați din România sau dealeri care sunt parteneri BT Leasing, iar autoturismul ales poate fi nou sau rulat. 

Perioada de finanțare este de minim 1 an și maxim 5 ani, iar dobânda este fixă pe toată durata creditului. În plus, poți alege să plătești avans cuprins între 25% și 80% și o valoare reziduală cuprinsă între 1% și 25%, iar valoarea maximă a finanțării este limitată doar de valoarea mașinii. Finanțarea este oferită în euro. 

Un aspect important este că BT Leasing oferă un pachet de servicii complete one-stop-shop, care include finanțarea propriu-zisă pentru mașină, asigurare și înmatriculare. 

Ce este Green Finance de la BT Leasing?

În cazul persoanelor juridice, acest produs se numește Green Finance și este foarte asemănător cu Green Mobility, cu câteva excepții importante. 

Astfel, persoanele juridice pot alege prin acest produs doar mașini noi, iar avansul este de minim 10% și maxim 80%. O altă diferență este că dobânda este variabilă în funcție de dobânda EURIBOR la 6 luni.  

În schimb, și în cazul acestui produs ai parte de pachetul de servicii complete one-stop-shop pentru a rezolva ușor birocrația legată de asigurarea și înmatricularea mașinii. 

Alte tipuri de finanțări oferite de BT Leasing

Finanțările acordate pentru mașini reprezintă principalul obiectiv de activitate al BT Leasing, însă compania oferă produse de finanțare persoanelor juridice și pentru diverse proiecte din alte domenii, dacă acestea generează impact de mediu sau social pozitiv. 

De exemplu, BT Leasing oferă finanțare pentru companii implicate în agricultură, inclusiv pentru achiziționarea de tractoare, remorci sau combine. Pentru a veni în sprijinul activității agricultorilor, sistemul de plăți este sezonier (august-noiembrie sau septembrie-decembrie), iar finanțarea este conformă cu subvențiile acordate de la bugetul național sau de Uniunea Europeană. 

De asemenea, bunurile finanțate au asigurare inclusă în condiții preferențiale prin intermediul BT Broker, iar perioada maximă de finanțare este de 10 ani, în care este inclusă și vehimea bunului achiziționat. 

Pe lângă agricultură, BT Leasing oferă finanțare și pentru o gamă variată de alte echipamente tehnice. Printre acestea se numără buldoexcavatoare, buldozere, încărcătoare frontale, compactoare, autobetoniere, mixere și pompe beton sau stații de asfalt pentru sectorul construcțiilor, tractoare, combine forestiere sau utilaje de transport bușteni pentru sectorul forestier sau echipamente medicale și veterinare. În plus, produsele acoperă și sectorul industrial cu echipamente de prelucrare pentru plastic, sticlă, metal, piatră sau lemn, mașini de tipărit, echipamente IT, maşini de împachetat, utilaje reciclare sau linii de îmbuteliat. 

Prin toate aceste produse, BT Leasing oferă practic finanțări pentru aproape orice tip de vehicul la care te-ai putea gândi, de la cele pentru autovehicule până la cele acordate pentru sectorul construcțiilor sau domeniul medical. Prin urmare, asocierea cu road tripul Cars & Roads Greece în calitate de partener este una naturală.