Lexus LF-ZC și LF-ZL anticipează viitoarele modele electrice ale mărcii

 • Lexus a prezentat două concepte electrice la Salonul de Mobilitate de la Tokyo. Ambele anticipează viitoarea generație de modele elecrice gândită de producătorul japonez. 

 • Lexus LF-ZC este un acronim pentru Lexus Future Zero-emission Catalyst și reprezintă un sedan sportiv care va primi o versiune de serie în anul 2026. Conceptul are un coeficient aerodinamic de 0,2, însă Lexus nu a oferit niciun fel de detalii tehnice despre acesta. 

 • Lexus LF-ZL provine de la Zero-emission Luxury și anticipează modul în care va arăta viitorul flagship electric al mărcii japoneze. Principala caracteristică a acestuia este integrarea unui software numit Interactive Reality in Motion care va permite asistentului vocal să răspundă la întrebările șoferului despre ceea ce vede pe traseu. 

 • Viitoarele versiuni de serie ar urma să utilizeze un nou tip de baterie Li-Ion care să permită atingerea unei autonomii de 800 de kilometri. Intenția japonezilor este să lanseze noua baterie în 2026, astfel că versiunea de serie a lui LF-ZC ar putea fi primul model al mărcii care o folosește. 

 • Ulterior, până în 2028, Lexus vrea să lanseze o baterie Li-Ion cu autonomie de peste 1.000 de kilometri.