Pago: Cum plătești rapid și sigur cu telefonul asigurările RCA, taxele pentru mașină și facturile la utilități

Cu aplicația Pago plătești rapid și sigur de pe smartphone asigurarea RCA, rovinieta sau taxa de pod de la Fetești și facturile la utilități la peste 400 de furnizori. Poți face asta inclusiv când ești pe drum, așa cum vom fi și noi timp de 9 zile în roadtripul Cars & Roads.

Ca proprietar de mașină trebuie să ai permanent grijă la termenele de valabilitate ale unor documente esențiale. Dacă permisul de conducere îl schimbi doar o dată la 10 ani, asigurarea RCA este valabilă cel mult 12 luni, la fel ca și rovinieta necesară pentru a circula pe drumuri naționale și autostrăzi. 

Procedurile standard de plată pentru astfel de documente diferă, în special atunci când interacționezi cu autoritățile statului român, iar de multe ori trebuie să completezi formulare complexe cu datele de identificare ale mașinii sau ale tale. 

Plăți rapide pentru asigurarea RCA, rovinietă și taxa de la Fetești

Alternativa la aceste proceduri de multe ori complicate este să folosești aplicația mobilă Pago, care integrează funcții speciale pentru plata asigurării RCA, a rovinietei sau a taxei de pod de la Fetești, printr-o procedură simplificată. 

De exemplu, în cazul asigurării RCA, trebuie doar să scanezi talonul mașinii și cartea de identitate, iar aplicația îți afișează ofertele de la toate companiile de asigurări, la cele mai mici prețuri. Alegi cea mai potrivită ofertă pentru tine, plătești cu cardul și primești imediat asigurarea RCA pe adresa de mail asociată contului Pago. În plus, în cazul în care pierzi documentul electronic cu asigurarea RCA, o poți trimite din nou pe mail din aplicație. 

La fel de simplu este să plătești și rovinieta, pentru că trebuie doar să alegi perioada de valabilitate a acesteia între 7, 30 și 90 de zile sau 12 luni și confirmi plată. O procedură similară este și pentru plata taxei de pod de la Fetești, prin selectarea numărului de treceri (una, două sau 20). 

Data următoare când ai nevoie de RCA sau rovinietă este chiar mai ușor, pentru că datele mașinii și datele personale sunt deja salvate în aplicație. De asemenea, în aplicație poți salva datele de identificare pentru mai multe mașini, astfel că aplicația este utilă pentru tine și dacă gestionezi o flotă de mașini, întrucât poți efectua toate plățile necesare chiar și într-o astfel de situație.

Pe lângă plățile rapide, Pago vine și cu un avantaj suplimentar, întrucât aplicația îți permite să setezi alerte. În acest mod vei afla din timp când expiră asigurarea RCA și rovinieta, dar și ITP-ul sau asigurarea Casco și când ar trebui să faci o revizie tehnică. Sigur că poți să setezi astfel de notificări în orice aplicație de tip Calendar, însă este mai eficient să utilizezi Pago pentru că acolo ai deja toate informațiile necesare despre mașină.

În plus, poți alege să primești notificările în aplicație, prin SMS sau prin email, cu 30 zile, o săptămână sau o zi înainte de data de expirare, în funcție de propriile preferințe. 

Toate facturile într-o singură aplicație

Aplicația Pago pentru Android și iOS este utilă și pentru plata oricărei facturi, indiferent de furnizor. De exemplu, Pago integrează în prezent peste 400 de furnizori de servicii casnice, de la companii de energie electrică până la operatori de telefonie mobilă, cablu TV sau salubritate. 

În felul ăsta scapi practic de procedurile actuale greoaie de plată a facturilor, care diferă de la furnizor la furnizor. De regulă, asta înseamnă să cauți factura fizică sau pe mail, să intri pe platforma de plată a fiecărui furnizor și să confirmi plata cu cardul pentru fiecare factură. 

În schimb, pentru a efectua plata facturilor cu Pago trebuie doar să conectezi direct contul tău de pe platforma furnizorului sau să scanezi factura, iar data viitoare poți plăti toate facturile restante cu un singur click în aplicație. 

De exemplu, un utilizator a plătit din contul său 33 de facturi în 28 de secunde, interval de timp calculat de când a deschis aplicația până când au fost confirmate toate plățile.

Cu Pago poți să plătești facturi la peste 400 de furnizori. Foto: Pago

Cu Pago poți plăti gratuit până la 4 facturi pe lună. Dacă ai mai multe facturi lunare există abonamentele Premium (6 lei pentru cel mult 8 facturi) și Nelimitat (18 lei pentru un număr nelimitat de facturi). 

Cu Pago, poți să-ți plătești facturile oricând, de oriunde, într-un mod rapid, sigur și eficient. Pentru că e horror să plătești facturile altfel.

Alte servicii oferite de Pago

În plus, pe lângă plata uzuală a facturilor ai acces la o serie de servicii adiționale. De exemplu, poți seta plăți manuale sau automate, cu diferite carduri și pentru locuri de consum diferite (de exemplu, pentru acasă, pentru proprietatea pe care ai închiriat-o sau pentru birou). 

Pe lângă asta, poți folosi Pago și pentru a plăti asigurări de călătorie, asigurări de locuințe (doar pentru utilizatorii de Android), impozite prin platforma națională Ghișeul.ro, pentru credit pe cartele de telefonie prepay sau transferuri instant de bani și donații către diverse ONG-uri. 

Toate aceste plăți și operațiuni le poți face oricând, inclusiv atunci când ești deja pe drum, așa cum vom fi și noi timp de 9 zile în roadtripul Cars & Roads.

Pago este o aplicație mobilă românească lansată în anul 2017 și, prin prisma serviciilor pe care le oferă, este utilă pentru orice persoană care are facturi de plătit, un card bancar și un smartphone, mai ales că te scapă de aglomerație și cozi la ghișeele bancare sau la centrele de plată. Aplicația este disponibilă pentru utilizatorii de Android și iOS (iPhone).