Testele dinaintea testelor

Plecăm în road trip-ul Cars & Roads vaccinați, dar și testați de specialiștii de la SYNLAB. Pentru a evita orice risc și pentru a ne bucura cu adevărat de experiență.

Un road trip ar trebui să fie, prin definiția sa, o plăcere. Urci într-o mașină, îți plănuiești un itinerariu și încerci să te bucuri de experiență și de locurile pe care le vei descoperi. De la peisaje despre care ai auzit, dar care nu ai știut că există la oaze de excelență – culinară, turistică sau ospitalieră – pe care le vei îmbrățișa de-a lungul zilelor pe care reușești să ți le rupi din rutina zilnică.

Dacă înmulțești sentimentul ăsta de libertate cu 7 mașini și 18 jurnaliști care transformă road trip-ul într-un ametec de plăcere și muncă, iese o caravană al cărei scop este acela de a descoperi locurile speciale ale României în paralel cu un test drive pe lung, la 14 mâini și stiluri de condus, ale cărui concluzii îi vor ajuta în final pe clienții finali care se vor orienta spre unul dintre cele 7 SUV-uri ce ne vor însoți în acest tur de aproape 2000 de kilometri. Tur care are loc în cea mai mare parte a sa în Transilvania. I-am spus Cars & Roads, pentru că asta rezumă perfect, simplu și fără alte explicații, ceea ce vom face timp de 8 zile pe șoselele românești.

Doar că road trip-ul vine după o perioadă incertă în care situația sanitară ne-a obligat să păstrăm distanța și să apelăm la măsuri de precauție inedite, așa cum sunt măștile de protecție. Așa că, indiferent de câtă foame de aventură avem în noi, nu putem pleca în această aventură fără să ne luăm toate măsurile de precauție posibile, de la măști de calitate de tip Type II R la dezinfectant virucid, elemente care fac parte dintr-un kit de siguranță pe care fiecare membru al echipei îl va avea alături de el pe tot parcursul călătoriei.

Chiar dacă mulți dintre cei 18 oameni (jurnaliști, fotografi, videografi) din caravană sunt deja vaccinați cu ambele doze, insistăm să facem lucrurile ca la carte, pentru a fi un exemplu de bune practici. Așa că am apelat la specialiștii de la SYNLAB pentru a fi siguri că în ziua plecării suntem cu toții negativi înainte de a pleca la drum.

SYNLAB este unul dintre cele mai importante nume europene din zona medicală, compania fiind specializată pe zona analizelor de laborator. Sloganul companiei – Europe’s Number One Medical Diagnostics Provider – nu este deloc o exagerare: pe lângă faptul este un pionier al revoluției genetice, zonă de activitate care le-a asigurat celor de la SYNLAB recunoașterea în medicina mondială, compania germană activează în zona analizelor de laborator pe o mulțime de segmente: chimie clinică, hematologie, coagulare, microbiologie, serologie, imunologie, genetică, histopatologie, anatomie patologică, citologie, endocrinologie, medicină nucleară și imagistică.

În aceste condiții, apariția testelor PCR pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 a fost un pas natural pe un culoar care deja exista în cazul laboratoarelor de analiză SYNLAB. Cu peste 40 de centre de recoltare de sânge și laboratoare în București și alte 12 județe din România și cu centre de colectare partenere în toate cele 41 de județe ale țării, SYNLAB este partenerul ideal pentru echipa de jurnaliști care participă în road trip-ul Cars & Roads.

SYNLAB are 300 de angajați în România și recoltează teste PCR în centrele din București, Cluj, Pitești, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Timișoara, Iași, Târgu Mureș și Constanța, cel mai recent centru de acest tip fiind deschis în incinta Aeroportului Henri Coandă din Otopeni. În plus, SYNLAB oferă și teste rapide antigen de ultimă generație, dar și teste de detectare a anticorpilor Covid.

Întreaga echipă de jurnaliști și profesioniști foto-video care vă vor oferi imagini și texte din timpul road trip-ului va trece prin teste RT-PCR, cele mai fidele și cu risc scăzut de alarme false, care vor avea loc cu mai puțin de 48 de ore înainte de start. Rezultatele testelor SYNLAB urmează să ne garanteze că plecăm la drum sănătoși și gata de aventură.