Autonom: servicii complete de leasing operațional pentru mașini electrice și hibride

Autonom oferă servicii de leasing operațional pentru optimizarea costurilor și simplificarea procedurilor, iar clienții care aleg mașini electrice sau hibride beneficiază de avantaje suplimentare. În plus, aceștia pot închiria și infrastructura necesară încărcării.

Deținerea unei mașini în proprietate vine la pachet cu o serie provocări logistice și financiare, de la preocupările legate de încheierea polițelor de asigurare RCA și CASCO până la reviziile periodice, schimbarea anvelopelor de două ori pe an sau diverse reparații neprevăzute.

Toate aceste procese sunt consumatoare de timp și de bani într-o perioadă în care costurile pentru astfel de servicii sunt în creștere și au o predictibilitate scăzută.

În plus, adaptarea la noile tehnologii din industria auto, de la funcții software utile disponibile cu regularitate până la apariția unor mașini electrice cu autonomii mai mari, este mai dificilă în această situație, întrucât revânzarea mașinii și achiziționarea alteia sunt procese consumatoare de timp și nu neapărat eficiente din punct de vedere financiar. 

Toate aceste elemente sunt cu atât mai importante în cazul unei companii care are nevoie de o flotă de mașini pentru desfășurarea activității. 

Într-o astfel de situație, un serviciu de leasing operațional precum cel oferit de Autonom prezintă o serie de avantaje comparativ cu deținerea propriu-zisă mașinilor. 

Avantajele serviciului de leasing operațional Autonom

Grupul Autonom este prezent pe piața din România începând din 2006 și are capital 100% românesc, iar unul dintre cele mai importante servicii pe care le oferă este reprezentat de leasingul operațional

Serviciul de leasing operațional oferit de Autonom prezintă o serie de avantaje importante comparativ cu deținerea mașinii în proprietate. Probabil că cel mai important avantaj în actual climat economic marcat de inflație puternică este legat de costurile fixe și predictibile, ceea ce înseamnă că poți să privești acest serviciu și ca un produs anti-inflație

În al doilea rând, în cadrul serviciului de leasing operațional sunt incluse toate costurile asociate utilizării unei mașini. Iar aici mă refer la asigurarea de răspundere civilă auto – RCA, asigurarea Casco, plata taxelor și impozitelor, diverse serivcii de reparații, mentenanță și înlocuire de anvelope la schimbarea sezonului. 

În plus, toate riscurile de natură financiară sunt preluate de către firma de leasing, inclusiv cele legate de modificările Codului Fiscal și alte schimbări legislative, un aspect important în condițiile în care legislația din România se schimbă frecvent. 

Nu în ultimul rând, contractele Autonom sunt flexibile și ușor de ajustat pe parcurs, în funcție de schimbările apărute în activitatea pe care o desfășori. 

Pe lângă toate aceste avantaje care decurg din utilizarea de zi cu zi a mașinilor, serviciul de leasing operațional furnizat de Autonom are și o serie de avantaje pe termen lung. 

De exemplu, riscul valorii de revânzare a mașinilor este preluat de Autonom, iar flexibilitatea contractelor de leasing operațional îți permite să faci mai ușor trecerea la noi tehnologi pe măsură ce acestea devin disponibile în gamele de modele ale producătorilor. Nu în ultimul rând, Autonom se adaptează la cerințele clienților și poate furniza în acest sens un pachet complet de servicii pentru flota de mașini necesară cu investiții minime. 

Business Green: leasing operațional pentru mașini hibride și electrice

La fel ca (aproape) orice jucător din industria auto, și Autonom se adaptează la noile tendințe din domeniu, motiv pentru care a lansat recent serviciul Business Green. Practic, vorbim despre un serviciu de leasing operațional pentru mașini hibride și electrice, prin care Autonom își propune să ajute clienții să facă mai ușor tranziția către vehicule prietenoase cu mediul înconjurător. 

În acest sens, serviciul Business Green vine cu o serie elemente în plus comparativ cu serviciul clasic de leasing operațional oferit de Autonom. De exemplu, pentru clienții care achiziționează mașini electrice prin acest serviciu, Autonom oferă o mașină de înlocuire pentru o perioadă de 14 zile pe an prin opțiunea CarFlex, pentru ca șoferii să nu aibă grija autonomiei atunci când au de parcurs un drum lung prin țară. De asemenea, în cadrul Business Green sunt incluse 4 intervenții pe an pentru servicii Door to door, prin care mașina este preluată de acasă sau de la sediu și adusă înapoi de un angajat Autonom. Iar pachetul include și servicii suplimentare pentru întreținerea mașinii incluse, cum ar fi o spălare pe lună, caz în care mașina este ridicată și adusă înapoi de un valet prin serviciul Valetino. Nu în ultimul rând, costurile pentru rezilierea contractului sunt zero în primul an. 

Pe termen mediu și lung, preluarea în leasing operațional a unei flote de mașini electrice sau hibride prezintă de asemenea o serie de avantaje pentru companii. De exemplu, produsele de finanțare pentru mașini electrice și hibride sunt de regulă mai avantajoase comparativ cu finanțările acordate pentru mașini echipate exclusiv cu motoare cu combustie internă. În plus, conform legislației, companiile mari sunt obligate să raporteze emisiile directe, iar o astfel de flotă permite reducerea amprentei de carbon. 

Pe de altă parte, o flotă de mașini electrice sau hibride permite companiilor să-și reducă costurile de mentenanță, dar și cheltuielile cu combustibilul, în contextul unui consum mai mic de carburanți fosili sau, în cazul electricelor, a unui preț mai mic pentru încărcarea cu energie electrică. Iar la toate aceste avantaje se adăugă și parcarea gratuită oferită în București pentru vehiculele electrice și hibride. 

La sfârșitul lunii iunie 2022, Autonom avea o flotă de leasing operațional de aproape 11.000 de mașini, dintre care 53% sunt mașini cu motor diesel, 38% mașini cu motor pe benzină, 7% mașini hibride și 2% mașini electrice. 

Leasing operațional pentru echipamente

Utilizarea unei flote de mașini electrice poate reprezenta oportunitatea ideală pentru instalarea unor stații de încărcare la sediul companiei. Totuși, acest lucru vine la pachet cu o investiție inițială care pentru numeroase companii poate fi semnificativă și, în anumite situații, dificil de justificat. 

Pentru astfel de cazuri, Autonom oferă însă serviciul Autonom Equipment Lease, prin care companiile au posibilitatea de a închiria stații de încărcare pentru a beneficia astfel de invesititii inițiale la costuri minime. 

În plus, costurile cu energia electrică au crescut de circa 4 ori pentru companii, astfel că Autonom Equipment Lease oferă și servicii de închiriere de panouri fotovoltaice, ceea ce permite o optimizare suplimentară a costurilor și asigură riscuri minime pentru a face tranziția spre mașini electrice. 

Concluzii

Prin gama complexă de servicii pe care le oferă, Grupul Autonom îți permite să faci mai ușor tranziția spre modele electrice și hibride. 

Pe de o parte, serviciile de leasing operațional Business Green dedicate acestui segment oferă o serie de avantaje comparativ cu leasingul operațional clasic, iar pe de altă parte compania oferă și o serie de servicii adiționale precum închirierea de stații de încărcare electrice. 

Prin astfel de opțiuni, beneficiezi de avantajele mașinilor prietenoase cu mediul înconjurător cu costuri minime de utilizare care îți oferă mai multă predictibilitate pe termen scurt, mediu și lung pentru afacerea ta.

Și dacă ai mai multe întrebări legate de serviciile de mobilitate pe care le găsești în portofoliul Autonom, poți cere oricând o consultanță gratuită. Răspund și la telefon (0751.600.100), dar și pe mail ([email protected]).