Simone Tempestini și Sergiu Itu câștigă prima etapă a sezonului 2024 din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC)

• Echipajul Simone Tempestini – Sergiu Itu (Napoca Rally Academy) a câștigat în acest weekend în Ungaria, la Veszprém, prima etapă a sezonului din Campionatul European de Raliuri FIA (FIA ERC).

• Este pentru prima dată când un echipaj românesc reușește să-și adjudece prima poziție într-o competiție majoră de raliuri în istoria modernă a competițiilor FIA. Simone și Sergiu câștigaseră în aceeași formulă Campionatul Mondial de Raliuri la Juniori în 2016.

• Tempestini și Itu au concurat la volanul unei mașini Skoda Fabia RS Rally2 și au reușit să câștige două dintre cele 13 probe speciale ale competiției desfășurate pe macadam. Pe locul al doilea s-a clasat Mathieu Franceschi (Franța, +17 secunde), iar pe locul al treilea a terminat Miklos Csomos (Ungaria, +29,9 secunde).

• La startul etapei din Ungaria s-au aflat atât Hayden Paddon (Noua Zeelandă), campionul en-titre al competiției, cât și Martins Sesks (Finlanda, vicecampion european în 2023) sau Efren Llarena (Spania, campion în ERC în 2022). Competiția a fost condimentată de abandonuri și accidente ale favoriților, Simone Tempestini reușind să se poziționeze pe primul loc în penultima probă (a 12-a, pe care a și câștigat-o).

• Echipajul românesc conduce clasamentul general al competiției după prima etapă, cu 33 de puncte. Clasamentul poate fi consultat pe site-ul oficial al competiției: https://www.fiaerc.com/result-and-standings

• Calendarul ERC din 2024 este format din 8 etape. Următorul raliu se va desfășura în Insulele Canare (2-4 mai). Celelalte etape din acest sezon sunt Suedia (13-15 iunie), Estonia (5-7 iulie), Italia (26-28 iulie), Cehia (16-18 august), Marea Britanie (30 august-1 septembrie) și Polonia (11-13 octombrie).

Foto: Red Bull Content Pool