DKV Fleet Card de la DKV Mobility: beneficii la îndemână

Cardul DKV Fleet Card de la DKV Mobility pleacă de la o premisă simplă dar esențială în lumea afacerilor moderne: optimizarea.

În lumea tot mai dinamică a companiilor care își bazează activitatea pe mobilitate, mai exact pe flote mici, medii sau mari, indiferent de tipul vehiculelor pe care îl au în administrare și operare, cuvântul cheie este optimizare, dublat mai nou de un nou concept în ascensiune: digitalizarea. 

N-a spus nimeni că e ușor să gestionezi o flotă auto, dar asta nu înseamnă că procesul nu poate fi unul inteligent și bine integrat. Aici intră în scenă DKV Mobility și cardul DKV Fleet Card.

Faceți cunoștință cu DKV Mobility

Compania în sine a fost fondată în 1934 de Friedrich Gercke, Karl Kniebaum, Otto Köther și Helmut Winter, sub numele de Deutsche Kraftverkehr GmbH – în traducere liberă, companie de transport german. Scopul acesteia era de a organiza și executa servicii de transport rutier care deserveau la rândul lor rețelele feroviare din Germania (așa-numitele Reichsbahn și Bundesbahn).

După încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, compania DKV devine tot mai implicată în ecosistemul transportului rutier, prin produse și servicii care veneau să eficientizeze cheltuielile firmelor care transportau bunuri pe teritoriul Germaniei, dar în același timp, să aducă mai mult confort și siguranță șoferilor care lucrau pentru companiile respective.

Una din soluții s-a numit Tankscheck, un fel de precursor al cardului de combustibil modern, urmată de introducerea unui lanț propriu de benzinării (26 de la număr) dar și moteluri, care le permiteau șoferilor să se odihnească fără a mai căuta cazare în momentul în care ajungeau la destinație sau erau nevoiți să facă o pauză de odihnă.

În 1963, compania era deja prezentă în 10 țări din Europa, iar 3 ani mai târziu este lansat primul card DKV. Acesta le permitea companiilor să calculeze cu precizie consumul de combustibil pentru flotele pe care le administrau. Mai mult, la fiecare două săptămâni, DKV trimitea companiilor partenere facturi detaliate, pe care erau trecute informații legate de alimentarea fiecărui vehicul din flota respectivă.

Astăzi, DKV se laudă cu o istorie de peste 90 de ani și cu postura de furnizor european de top când vine vorba de servicii și soluții de plată B2B (business to business) în domeniul transportului rutier. Compania servește aproximativ 356.000 de clienți activi în peste 50 de țări din Europa și are 2.400 de angajați.

Ceea ce ne aduce în prezent, la DKV Fleet Card.

DKV Fleet Card: ca un briceag elvețian

Să explicăm un pic ce face cardul DKV Fleet Card și cum poate fi folosit ca instrument extrem de eficient pentru orice flotă.

Pentru început, e bine de știut că un card DKV Fleet Card poate fi folosit pentru diverse plăți aferente gestionării unei flote: alimentări în benzinării (ce vizează combustibili convenționali sau alternativi), taxe de drum și service-uri auto. Cu alte cuvinte, un DKV Fleet Card îți va oferi acces la cea mai extinsă rețea de stații pentru servicii de mobilitate din România și din Europa.

În ceea ce privește țara noastră, DKV Fleet Card este acceptat la aproximativ 1.200 de benzinării, 400 de stații de alimentare pentru combustibili alternativi și 200 de puncte de service auto. 

Mai mult, cardul poate fi folosit și în Europa. Printre beneficii: șoferii pot plăti fără numerar indiferent pe ce rută se află fiindcă acoperirea este uriașă și ajunge la 66.000 de benzinării, 21.000 de stații de alimentare pentru combustibili alternativi și 32.000 de puncte de service.

Orice administrator al unei flote are rolul și ținta optimizării costurilor de operare. Pe lângă prețuri avantajoase și reduceri atractive în stațiile selectate, clienții au acces non-stop la prețurile carburanților direct din contul de client DKV Mobility – acesta poartă denumirea de DKV Cockpit și poate fi accesat inclusiv din aplicația de mobil DKV Mobility App.

Pe partea de securitate, în momentul în care un șofer folosește cardul, va trebui să introducă un cod PIN, ceea ce înseamnă că administratorii de flote sunt mereu la curent cu activitatea cardului, ba mai mult, pot controla rapid și ușor activitatea, prin câțiva parametri: activare la cerere, stabilirea de limite de alimentare sau printr-un buget prestabilit, alocat fiecărui vehicul.

Tot din platforma online DKV Mobility Cockpit se pot comanda carduri noi, se pot bloca sau limita cele existente, se pot aloca sau schimba coduri PIN.

O altă particularitate a cardului DKV Fleet Card este că orice companie care îl utilizează beneficiază de facturare eficientă a costurilor, într-un document centralizat. Cu alte cuvinte, administratorii de flote pot genera rapoarte și alerte (disponibile pentru fiecare vehicul din flotă), ceea ce permite luarea de decizii sau schimbări de abordare care la finalul zilei se traduc în economie de timp și bani.