Suzuki S-Cross MHEV: Fără complicații

Suzuki S-Cross a adus accesibilitatea în categoria SUV-urilor cu tracțiune integrală. Modelul vine în două forme de electrificare, iar în cele 9 zile ale roadtripului Cars & Roads by Michelin o vom testa pe cea mai simplă: un mild-hybrid la 48V.

S-Cross nu e un nume nou în gama Suzuki. A apărut în 2013, odată cu lansarea lui SX4 S-Cross, doar că odată cu a doua generație, oficialii mărcii au decis să scurteze denumirea. Să aducă un aer proaspăt, nu doar la nivel tehnic și estetic, ci și din punct de vedere al nomenclaturii.

Premiera mondială a noului Suzuki S-Cross a avut loc în noiembrie 2021, iar modelul este prezentat drept un SUV “îndrăzneț, sofisticat și adaptabil”.

SUV clasic

Dacă prima generație SX4 S-Cross pornea, din punct de vedere estetic, de la ideea de crossover, actuala versiune trece în segmentul SUV. Nu mai găsești din tușele vechiului model, iar asta înseamnă ceva mai mult aer proaspăt pentru gama constructorului asiatic. Partea frontală e pusă în valoare de grila supradimensionată mărginită de noile faruri LED și de spoilerul care subliniază trăsăturile de SUV. Din lateral, designul lui S-Cross este unul clasic de SUV: aripi puternic evazate, protecții suplimentare și o linie a plafonului foarte fin plonjată. Spatele e ușor încărcat, însă privirea cade pe spoilerul bine profilat și pe protecția din plastic – semne clare că pe S-Cross nu l-ar deranja ieșirile pe drumuri de macadam sau forestiere.

Simplitate

Suzuki S-Cross este disponibil doar în versiuni electrificate, fie mild-hybrid, fie full-hybrid. În cazul variantei mild-hybrid (MHEV), modelul are un motor pe benzină de 1,4 litri cu 4 cilindri și sistem mild-hybrid la 48V. În această configurație, modelul dezvoltă 129 CP și 235 Nm.

Clienții pot alege S-Cross MHEV în versiuni cu roți motrice față sau tracțiune integrală, cutie manuală cu 6 trepte sau automată cu 6 trepte. SUV-ul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde și poate atinge o viteză maximă de 195 km/h.

Varianta full-hybrid (HEV) este alcătuită dintr-un motor pe benzină de 1,5 litri cu 4 cilindri și un motor electric. Ansamblul dezvoltă 116 cai-putere. S-Cross full-hybrid poate fi comandat atât cu roți motrice spate, cât și cu sistemul de tracțiune integrală AllGrip.

S-Cross poate fi comandat în 4 versiuni de echipare: Cool, Passion, Spirit, Luxus. Indiferent de echipare, mașina va fi echipată cu jante de 17 inchi.

Constructorul oferă 8 nuanțe pentru caroserie: Silky Silver Metallic, White, Cool White Pearl, Titan Dark Gray Pearl Metallic, Cosmic Black Pearl Metallic, Canyon Brown Pearl Metallic, Energetic Red Pearl, Sphere Blue Pearl.

Dimensiunile lui S-Cross îl încadrează în categoria SUV-urilor mici: 4,3 metri lungime, 1,78 metri lățime, 1,58 metri înălțime, 2,6 metri ampatament. Garda la sol măsoară 175 mm.

În echiparea Passion, cea de pe mașina care va veni în Cars & Roads by Michelin, S-Cross oferă o serie lungă de dotări. Amintesc aici pe cele mai importante: faruri LED cu reglaj automat, volan din piele, instrumentar digital de bord cu ecran de 4,2 inchi, cruise control adaptiv, geamuri electrice față și spate, climatizare automată pe două zone, scaune față încălzite, senzori de parcare față și spate.

Pe echiparea superioară Spirit, modelul oferă în plus jante de aliaj cu aspect satinat, sistem multimedia cu ecran de 9 inchi, tapițerie scaune mixtă (piele sintetică+ textil) și cameră video 360 de grade.

Echiparea de top Luxus vine cu trapă panoramică cu dublă deschidere.

În ceea ce privește caracterul practic, noul S-Cross promite un portbagaj cu volum de 430 de litri, valoare excelentă pentru un SUV de segment B. Pentru transportul obiectelor de mari dimensiuni, bancheta spate poate fi rabatată, iar volumul total crește la 1.230 de litri.

Prețuri

Pe piața din România, Suzuki S-Cross MHEV are un preț de pornire de 21.420 de euro pe echiparea Cool. Modelul care va fi prezent în roadtripul Cars & Roads by Michelin are un preț de pornire de 25.130 de euro (echiparea Passion). Pentru versiunea de top (Luxus), prețurile lui S-Cross pornesc de la 27.620 de euro.

În cazul variantei full-hybrid, prețurile lui S-Cross pornesc de la 27.290 de euro și ajung la 32.350 de euro (pe echiparea de top Luxus).

Fișa mașinii care ne va însoți în tur

Logo Suzuki

Suzuki S-Cross

1.4 BOOSTERJET MHEV PASSION 4WD

de la 25.130 €
Sistem de propulsie
Tip sistem de propulsie
Benzină Mild Hybrid
Sursă principală energie
Benzină
Sursă secundară energie
Putere maximă sistem
129 CP
Cuplu maxim sistem
235 Nm
Transmisie
Tip transmisie
manuala
Număr trepte
6
Tracțiune
4×4
Motor termic
Configurație / nr cilindri
in linie/4
Capacitate cilindrică
1373 cmc
Putere maximă
129/95 CP/kW
Cuplu maxim
230 Nm
Nr. sisteme supraalimentare
1
Motor electric
Număr motoare electrice
1
Putere maximă electric
14 CP
Cuplu maxim electric
53 Nm
Baterie
Capacitate brută
0.40 kWh
Putere maximă încărcare AC
Performanțe
Accelerație 0-100 km/h
Viteză maximă
195 km/h
Consum Oficial
Consum carburant (NEDC) Mixt
Consum carburant (WLTP) Mixt
Consum energie electrică (WLTP) Mixt
Autonomie mod electric (NEDC) Mixt
Autonomie mod electric (WLTP) Mixt
Dimensiuni și mase
Lungime
4300 mm
Lățime (fără / cu oglinzi laterale)
1785 mm
Înălțime
1585 mm
Ampatament
2600 mm
Volum portbagaj
430 litri
Volum portbagaj cu rând 2 rabatat
1230 litri
Masa proprie
1285 kg
Siguranță
Rezultat
Netestat
Preț
Preț de pornire model
25.130


Green Partner: Autonom

Alimentat de: MOL România
Tehnologizat de: Server Config
Pornit de: VARTA xEV
Susținut de: Pago