Server Config: eco în sistem binar

Sunt multe modalități prin care poți să faci bine planetei, chiar fără să-ți dai seama. Spre exemplu, să cumperi un laptop, un calculator sau un server care a fost readus în parametrii optimi de performanță de către specialiștii de la Server Config.

Nu știu dacă am ratat vreo ocazie de a vorbi în podcastul Autocritica despre noul meu laptop – un avion prin prisma performanțelor (nu și prin zgomotul ventilatoarelor), un televizor ultra high definition când privești la ecran și o adevărată cămilă în consumul de baterie, în special în modul Eco.

Și nici colegii mei de podcast și de publicație și de viață, Cornel și Mircea, n-au ratat nicio ocazie să menționeze că acest laptop de la Server Config este dedicat profesioniștilor. Adică oamenilor care au nevoie de soluții IT de înaltă performanță. „Oamenilor creativi, oamenilor care fac treabă, care-și predau materialele la timp, știi tu…”

Niște invidioși.

Știu că laptopul meu – un Dell XPS, pe numele său – nu este pentru gaming, ci are atribute pe partea de procesare video, așa că nu m-am jucat pe el Tropico 5 și 6, Motorsport Manager și Cities: Skylines.

Însă creativii profesioniști din echipa noastră vor profita din plin de performanța stațiilor grafice mobile de la Server Config atunci când vor pregăti fotografiile și filmulețele surprinse în ROCHARGE – cel mai amplu test cu mașini electrice de la noi din țară.

Performanță și sustenabilitate

Soluțiile hardware performante sunt un beneficiu important în oricare moment al activității profesionale, în special atunci când timpul de care dispui este invers proporțional cu volumul de muncă. Puterea de calcul n-a fost niciodată un atribut despre care poți să spui că e suficient și că nu-ți mai trebuie.

Dar misiunea acestui brand românesc nu se rezumă doar la a-ți oferi tehnologie performantă. Exact ca mașinile electrice din turul nostru, sistemele de la Server Config sunt create în scopul ocrotirii planetei prin reducerea amprentei de carbon.

„Suntem onorați să susținem ROCHARGE, un eveniment dedicat mașinilor care reușesc deja să facă astăzi pentru mediu ceea ce pare că e ținta tuturor în viitor. De altfel, compania noastră se regăsește în valorile promovate de mașinile electrice prin faptul că reușim să asigurăm nu doar produse de calitate superioară dedicate profesioniștilor din domeniile de creație și nu numai, ci și să structurăm serviciile pe care le oferim într-un model ecologic care ne onorează. Produsele refurbished oferă o viață nouă unor produse de top, contribuind astfel activ la reducerea amprentei de CO2 la nivel local și național.”

Radu Moți, manager Server Config

Server Config nu creează propriu-zis aceste sisteme, ci face chestia aia care nu place nimănui: se ocupă de produse care, din diferite motive, nu-și mai ordonează corespunzător șirurile de 1 și 0 care le dau viață. Cum anume le este redată gloria de odinioară, doar specialiștii Server Config știu, și bine că nu mi-au explicat pentru că mi-ar fi fost probabil imposibil să procesez informația. (Cu cifrele am o relație mai proastă decât cu literele.)

Ce e important de reținut, însă, e că produsele refurbished nu sunt second-handuri, deci achiziția unuia nu este o loterie a fiabilității. Clienții Server Config nu primesc doar garanția unui lucru bine făcut, ci chiar o garanție propriu-zisă, de doi sau trei ani, după caz.

Pusă pe foaie, oferta este cât se poate de bună: cumperi un sistem performant, garantat, la preț mai bun. O afacere cu atât mai satisfăcătoare pentru tine cu cât produsele Server Config pot fi cumpărate și în rate.