Echipa Dacia Sandriders, primele teste pentru raliul Dakar

• Echipa Dacia Sandriders a încheiat faza inițială de testare în cadrul pregătirilor pentru Raliul Dakar.

• Sandrider, prototipul cu care Dacia va concura la Dakar în 2025, are un motor V6 biturbo de 3,0 litri, ce dezvoltă 360 CP și 539 Nm.

• Primele teste au avut loc în Țara Galilor și Franța, acolo unde cele trei echipaje au testat Sandrider pe diferite trasee dificile.

• Pentru Dacia Sandriders urmează o sesiune de dezvoltare în Maroc, în perioada 28 iunie – 5 iulie.

• “Prima mea experiență la volanul Sandrider a avut loc săptămâna trecută pe traseul solicitant al domeniului Château de Lastours și am fost foarte impresionat. Sandrider mi s-a părut ușor de condus, rapid și puternic. Am parcurs 270 de kilometri în prima zi și încă pe atât în cea de-a doua. Nu au fost niciun fel de probleme și atât eu, cât și copilotul ne-am simțit foarte bine în mașină. Este un lucru de bun augur pentru următoarele teste și abia aștept să merg în Maroc,” a declarat Nasser Al-Attiyah, pilot Dacia Sandriders.

• “A fost incredibil să văd Dacia Sandrider în acțiune și să parcurg primii kilometri la volanul ei. Mă simt foarte confortabil în mașină și asta mă ajută să mă adaptez la categoria T1+ care este destul de diferită de categoria T3 în care am evoluat până acum. Au mai rămas multe zile de testare, dar per total suntem foarte mulțumiți de munca echipei. Nu am putea cere mai mult de la mașină în acest stadiu de dezvoltare și sunt foarte impresionată de nivelul de performanță al Daciei Sandrider,” a spus Cristina Gutiérrez, pilot Dacia Sandriders.

• “Testele au decurs foarte bine. Am petrecut o zi în Regatul Unit și două zile în Franța. Am lucrat la suspensie și la diferențial pentru a găsi un echilibru bun al mașinii și sunt foarte mulțumit de rezultat. Motorul a mers grozav de la bun început și nu am avut probleme cu mașina. Este prima dată când conduc o mașină atât de bine pregătită încă de la primele rulări și abia aștept testele în Maroc,” a declarat Sébastien Loeb, pilot Dacia Sandriders.

• Foto: Dacia