Polonia contestă în justiție interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

• Ministerul Mediului din Polonia a anunțat, prin vocea ministrului Anna Moskwa, că va contesta în mod oficial la Curtea Europeană de Justiție decizia interzicerii vânzării de mașini cu motoare pe combustie începând cu 2035 la nivel European.

• „Nu suntem de acord cu multe dintre articolele pachetului legislativ Fit for 55 și vom aduce această speță în fața Curții Europene de Justiție. Sper că și alte țări ni se vor alătura. Vom depune moțiunea în următoarele zile”, a declarat oficialul polonez citat de Radio Zet și preluat de Automotive News Europe.

• Vă reamintim că pachetul legislativ european care prevede interzicerea totală a vânzărilor de mașini cu motoare termice alimentate cu benzină și diesel pe teritoriul Uniunii Europene începând cu anul 2035 a fost aprobat de forurile UE în această primăvară.

• În acest moment, singura tehnologie disponibilă și aprobată pentru continuarea vânzării de mașini cu motoare termice în paralel cu cele electrice este reprezentată de combustibilii sintetici, o soluție aflată astăzi în faza de dezvoltare.

via Automotive News Europe
foto: Dreamstime